2011-09-07

Pasiūliui

Ką, vėl trečiadienis, Yarn Along diena.
Man gi per savaitę beveik nebuvo kada megzt.
Miškuose džiaugėmės rudeniu, skaičiau knygas, siuvau lėlytę, šiaip nervavavaus... :) Tai nieko ypatingo neturiu parodyti - vis ta pati šilkinė kepurėlė ant bambukinių virbalų. Dabar ji atrodo štai taip, o po ja - naujausias mano bibliotekėlės papildymas.



Paieškojau internete kokio nors šios knygos aprašymo, ir iš keleto akį užkabino pateiktasis bloge, žaviu lozungu kredo :) "geriaus davatkauti, nekaip blogą vyrą gauti".
Galvojau, su mezgimu šiandien pasispausiu, bet kad laisvu laiku kepiau nuo Jacqui nusižiūrėtą medkirčio tortą (Lumberjack cake)... O kadangi išėjo visai pavykęs,



pasidalinsiu receptu, bent tokia iš mano rašinėjimo čia bus nauda.
Susmulkinti 250g finikų (datulių), sutarkuoti porą obuolių, įmaišyti šaukštelį sodos, viską užpilti 250ml verdančio vandens ir palikti ataušti.
Atskirai iki purumo ištrinti 125g minkšto sviesto su 175g rudojo cukraus, įmušti kiaušinį. Sudėti datulių - obuolių masę, gerai išmaišyti, įberti 150g miltų, žiūpsnį druskos ir maltų gvazdikėlių. Išmaišius sukrėsti į riebalais pateptą ir trupinukais pabarstytą skardą. Kepti apie 40 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Užpilas: ant ištirpdytų 75g sviesto maišant kiek pakepint su 75g cukraus, 60g kokoso drožlių ir 75ml pieno.
Pyragui baigiant kepti, užpilu padengti jo paviršių, ir pakepti dar 25min. Aš kepiau penkiolika - manau, pakako ir to, viršus išėjo baltas, matyt, todėl, kad naudojau baltą cukrų...
Baigus kepti, palikau orkaitėje, kad atvėstų, kitaip sunku nesuniokojus išimti iš formos.
Minkštas, uogieniškas, saldus (kaip du medu :)) pyragas, puikiai tinkantis prie popiečio arbatos...
Thank you, Jacqui :)

4 komentarai:

  1. Wonderful! I am so happy you liked it. It was dried dates I used.
    I love your header picture of the hops - it is beautiful xx

    AtsakytiPanaikinti
  2. I am admiring the beautiful wool you are using in your project :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nagi bais skaniai tas torčiukas atrodo (o dar kai namuose šaldytuvas kaip tyčia ištuštėjęs...), tik arba kažko nesupratau, arba recepte klaidelė, nes figos kažkaip į datules pavirsta. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Swanski, that is no wool, but silk, Debbie Bliss.
    Emili, net pagal paveiksliukus tikrinau, ką ten dėjau. :) žodžiu, reikia šitų: http://lt.wikipedia.org/wiki/Datul%C4%97, finikų, arba kitaip, datulių, dėkui už pataisymą.

    AtsakytiPanaikinti