2011-03-10

40 paukščių

parskrenda šiandien, ir parneša kiekvienas ant savo sparnelių po saulės spindulėlį...
Laukiau būtent šios dienos, kad aprašyčiau ypatingą įvykį mūsų gyvenime: aną savaitę kartu su Ronja mes padarėm pirmąjį mūsų dailės darbelį... ar kaip ten jie paprastai vadinami?.. Žodžiu, padarėm štai tokį paukštelį


Paslui dar vieną, ir dar...


Idėją radau tarp Austėjos Landsbergienės "Vaikystės sodo" vaikų darbelių.

Ten pateiktas ir aprašymas, kaip paukštelį daryti, o čia - mano interpretacija - variacija :)

Priemonės: spalvotas popierius, baltas popierius, vandeniniai dažai ar guašas, teptukai, žirklės, pieštukas.

I dalis.
Mama iškerpa paukščių "kūnelius".
Galima juos padaryti "raibus" - pasipilti patinkančios spalvos dažų, ir piršteliais padaryti spalvotų "plunksnelių" bent iš vienos paukštuko pusės.
Vaikai čiumpa teptukus, ir patinkančiom spalvom margina savo delniukus. Nudažę pakankamai - ir pakankamai drėgnai, mamos padedami, spaudžia ant popieriaus lapo - gražu ant kokio šviesaus spalvoto, bet galima ir ant balto. Taip kartojam bent keturis kartus - dviejų delniukų reikia sparnams, ir dviejų - uodegėlei.




Pertrauka - pietų miego, pavyzdžiui :) Paukšteliai džiūna.

II dalis

Mama, vaikams nekantraujant, iškerpa delniukų atspaudus.
Vaikai apsiginkluoja klijų lazdelėm, ir patepa pirmiausia uodegėlės vieną pusę, tada kitą, prilipdo uodegėlės plunksmas, tada - sparnelius... Galima nupiešti akytes.

Paukšteliams galutinai išdžiūvus, dėjom į vokus, ir, surašiusios laiškelius, siuntėm mieliem artimiesiem ir draugams. Labai tinkamas kovo mėnesio sveikinimas :)
Su pavasariu!!!

2 komentarai: