2011-04-19

Puikūs "brauniai"

kuriuos "ant smūgio" pagaminau seneliui (uošviui) pavaišinti.
Idėja - SouleMama, originalas čia.

Taip ir norisi nusiūsti į kurį nors kulinarinį blogą, kad ne tik papasakotų, o pagaminę dar ir nufotografuotų... :)

141g sviesto
280g cukraus
82g kakavos
1/4a.š. druskos
1/2 a.š. vanilės ekstrakto
2 dideli šalti kiaušiniai
66g miltų

Sviestą, cukrų, kakavą ir druską sumaišyti karščiui atspariame inde, ir įstačius į puodą su verdančiu vandeniu maišyti, kol gausim vientisą masę, tokią karštą, kad įkištą pirštą norėsis greit traukti lauk. Šiek tiek atvėsinti, kad būtų nebe karšta, o šilta. Įmaišyti vanilės ekstraktą. Po vieną įmušti kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. Kai masė bus vientisa ir blizgi, įmaišyti miltus. Maišyti, kol nebesimatys miltų.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių C, nedidelę skardą iškloti kepimo popierium (aš kepiau silikoninėj formoj, todėl nieko neklojau), supilti masę, ir pašauti apatiniame orkaitės trečdalyje. Krpti 20 - 30 min, kol įkištas masėn degtukas ištrauktas bus sausas.
Išėmus atšaldyti, tada supjaustyti.
Geriau nei šokoladas... :)

7 komentarai:

  1. Oi, ir kodėl receptą perskaičiau, kai jau laikas miegoti.... Baigėsi kondensuotas pienas, tai nebegaliu pasidaryti karšto šokolado, o šiam skanėstui net ir visų sudėtinių dalių rasčiau.....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va, kaip tik todėl juos taip staigiai pasigaminau, kad ingredientai irgi visi buvo namie :) Tik kakavos reik tokios "macnos", geros - mes kaip tik turim skardinę olandiškos. Tai kepsiu dabar braunius, kol nesunaudosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ką tik paragavau iškepto - niam niam kaip skanu. Ir jau pusiaukelėje buvo viskas pakankamai skanu, vos įdėjus kiaušinius, kam dar tie miltai ir kepimas :D Beje, kepti reikėjo ilgokai, apie 50 min., gal dėl to, kad aš pagailėjau tokį gerą daiktą paskleisti skardoje, tai gavosi storokas sluoksnis. Andrius sakė, kad uždraus namuose tokius dalykus kepti, nes jis negali valgyti :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rimos skanumyno paragavusi - puoliau ir aš vakar kepti, nes paskutiniu metu negaliu praeiti pro šokoladą. Pavyko, tik paviršius toks kietokas gavosi. Bet superinis - nenoriu su niekuo dalintis :) Kaip drakoniukas - mano mano mano :)))) Todėl gerai, kad mano vyresnėlis paragavęs atidavė gabaliuką man ir pasakė, kad fe būtų (jam nepatinka grynas šokoladas). Tai jau valgysiu :), o tiksliau vešiuos pas anytą Velykoms.
    Tik kepdama pagalvojau - o čia receptukas ne toks pat kaip tarybiniais laikais buvo kažkoks negriukas ar negro pilvas? Neturiu senų užrašų, kad palyginčiau, bet ten lyg irgi kažkaip panačiai gaminama. Gal jūs žinote?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nežinau, kaip daromi tikrieji negriukai - čia pagal amerikonišką receptą, tai užtat produktų kiekiai taip nesveikai nurodyti, kai kepsiu kitą kartą, pamatuosiu, kiek ko šaukštų dedama, nes dabar tai su svarstyklėm pasisvėriau... :) Man kaip tik tas susikaramelizavęs paviršius labai ir patiko - toks blizgantis, saldus. Dėl kepimo laiko ir storumo, net nežinau ką atsakyt. Maniškis buvo gal storumo per du pirštus, orkaitės laikrodį nustačiau pusvalandžiui, bet paskui dar liko joje pastovėt, kol atsiminiau, nes pas mane kaip visad - mergynas...
    Štai, kuo dar man receptukas patiko: kad tikro "gatavo" šokolado nereik į jį dėt. Nu, gaila man jau gatavus skanumynus aukot dėl ruošiamų skanumynų :P

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikra tiesa, gatavus skanumynus reikia kuo greičiau suvartoti, o kepti reikia iš to, kas savaime nėra skanumynai :D Mano brolis dar sakė, reiktų ant viršaus šokoladinio glaisto ir riešutų :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. O siaubas, kažkas sotį pametęs :D Šiaip recepte iš tiesų siūloma įdėti graikinių arba pekano (cho cho, net pagooglinau, kas tie per žvėrys :D http://www.sveikiproduktai.lt/content/pekano-riesutai-puselemis-ekologiski-125g-infinity-foods) riešutų - du trečdalius puodelio, įmaišyti prieš supilant į kepimo formą.

    AtsakytiPanaikinti