2011-04-20

You've got style

you've got style, baby... :D Nuskambėjo kažkur vidinėj ausy, kai (seniai seniai, dar vasario mėnesį) Rima mane apdovanojo štai tokiu žibuku:
Seniai seniai...
Taigi, jau tikrai laikas kriuktelt: AČIŪ, RIMA :)
Mano viru viru košė, ek, gi kažkas ją ir pažiūri :) Ir nors žodis "stylish" yra vienas tų, kurie bene mažiausiai siejas su mano gyvenimo koše, o ir šiuo blogu... vis gi bandau nebestabdyti blogerių bangos, įvykdyt savotiškus jos žaidimo reikalavimus, šiandien, per daug nepaisydama "nesirašymo"...
Septni dalykai apie mane (uf ufff...)

Na, pradėkim nuo kiek nutolusios realybės: be to, kad esu žmona ir mama, dar...

>>> esu mokytoja. Neturiu diplomo. Dar (vis). Bet tikrai turėsiu. Dirbau mokytoja mokykloje, ir noriu dirbti toliau. Nesu mokytoja iš pašaukimo ar prigimties, nors ilgai maniau kitaip. Tik gimus savoms dukrytėms supratau, kad būt mokytoja (kaip ir mama) man yra gal net daugiau - tai yra mano gyvenimo uždavinys, mano saviugdos kelias, mano pačios mokykla.

>>> Myliu anglų kalbą - šio dalyko mokytoja ir buvau. Ir nors labai paplito požiūris, kad anglų kalba - tai kaip įrankis, be kurio nė iš vietos, beje, labai suvulgarinantis pačią kalbą, nenustoju žavėtis šios kalbos grožiu - ritmika, tvarka, turtingumu... Labai noriu šiuos jausmus - ne tik žinias, perduot ir savo mokiniams.

>>> Vilniaus Valdorfo mokykla (ViVa) yra mano mokykla visokiausiom prasmėm. Tikiuosi, tokia ateityje taps ir mano vaikams.

Grįžtant į kasdienybę...

>>> Užaugau Tytuvėnuose. Atvažiuokit, pabūkit, pajauskit - nuostabus miestelis. Visada gera ten sugrįžti. Na, aiškuir dėl to, kad ten laukia mama :) Beje, jei nuspręsit aplankyt Tytuvėnų bažnčios ir vienuolyno ansamblį, jųsų irgi greičiausiai lauks... mano mama :))

>>> Mano šeima - internacionalinė (tsakant :)) Ieškau būdų ir galimybių savo mergaites augint dvikalbystės erdvėj.

>>> Mes nežiūrime TV ("NET televizoriaus neturite???", pasak vieno Viasat marketingo atstovo :D; ne, bet nuolat turim tris - keturis kompus, kad juos kur galai...). Labai labai prie širdies visokie tokie keistuoliai - neturintys telikų, gyvenantys save aprūpinančiuose ūkiuose, tikintys ne tik materija, ugdantys savo vaikus namuose, ir t.t., ką galite suprasti ir iš mano stebimų tinklaraščių ir puslapių sąrašo.

>>> Noriu tapti žindymo konsultante. Oficialia, "su popieriuku" (juokauju; nežinau, ar LLL kokį duoda :)). Nors ir dabar esu pasiruošusi dalintis savo turima patirtim su naujom (ar nebūtinai) mamom. Nes manau, kad žindymas - svarbu; ir mamai, ir vaikui. Kartais galvoju, kad tarp visų mano motinystės išbandymų, sėkmių, nesėkmių, paklydimų... tai yra vienas tikrai geras dalykas, kurį aš daviau savo vaikams.

Neseniai atrasti ir dabar man įdomūs lietuviški tinklaraščiai, kuriems ir perduody "stylish" vėliavėlę:

Rankų darbo gvenimas
Gyvenam...
po klevais...
Namučiai po smilga
apie gyvenimą Džiaugsmo gatvėj ir mūsų dvynukus
Veikinėjimai
Valdorfo lėlytės
Grožis turi jėgos raminti širdis...
Latte kambarys
Ievos atelje
Apie duonos kepimą duonkepėje
Jurga Judita feltings
Vaivos namai namučiai
Zen įpročiai
Apie kiekvieną norėčiau parašyt nors kokį komentarą, BET.. diena artėja į pabaigą, o juk pasižadėjau užbaigt post'ą jau šiandien :P
Ot, imkit ir patys klaidžiokit blogyne :D Labanakt.

2 komentarai:

  1. ačiū ačiū jums :) vis spyrio į užpakalį neužtenka man parašyti apie šį apdovanojimą, galvoju tai jau ketvirtas ko gero kartas, kai jį gaunu...
    bet aš ne apie tai - jei esat anglų kalbos mokytoja, tai gal norėtumėte imtis vieno trumpalaikio bet pakankamai darbelio (reik išversti puslapį www.medinisarkliukas.lt iš lt į en). jei domina, parašykit simona@medinisarkliukas.lt arba man skype simona_15min

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prašom į sveikatą :D Mūsų vaikai dabar taupo pinigus televizoriui :D Močiutė norėjo padovanoti, bet Andrius nesutiko. Sakė, bus tik projektorius filmams žiūrėti (kada bus - nežinia), o televizijos ne.
    O kad nori būti žindymo konsultante, tai puikumėlis. Kuo daugiau, tuo geriau :D

    AtsakytiPanaikinti