2011-05-07

Cvetajevos pyragas

Tešla:
Į didelį dubenį supilti 100g grietinės (per klaidą supyliau visą stiklinę - 200g; vis viena puikiai pavyko).
150g sviesto ištirpdyti, atvėsinti, supilti į dubenį su grietine, maišyti, kol gausime vientisą masę.
Dvi stiklines miltų persijoti, sumaišyti su 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, įmaišyti į sviesto/grietinės masę. Užmaišyti minkštą tešlą (užminkius pastačiau šaldytuvan, kol paruošiu užpilą ir obuolinį įdarą ).

Užpilas:
Stiklinę grietinės išplakti su stikline cukraus ir šaukšteliu vanilinio cukraus, įplakti kiaušinį ir du šaukštus miltų.

Obuolinis įdaras:
Puskilogramį obuolių nuplauti, nušluostyti, suketvirčiuoti, išpjauti sėklalizdžius, ketvirčius supjaustyti plonom riekelėm.

Tešlą miltuotom rankom paskirstyti po kepimo indą, suformojant palei kraštus "bortelį". Lygiai paskleisti obuolius, užlieti užpilu. Kepti iki ~180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Šaltinis
Idėja :D

Post scriptum
Receptą išverčiau ir surašiau tiesiog bekepdama, dabar negaliu nepridėt: patiektas karštas, su rutuliuku ledų ir keliais šaldytais juodaisiais serbentais - tai yra tobulas mano skoniui desertas!! Svarbu gražiai suformuot ne per storus "bortelius" (o ne "tep lep", kaip padariau aš). Originaliam recepte siūloma kepti 18х25cm dydžio skardoje, aš gi kepiau apvalioje, 24cm skersmens - buvo kaip tik.

1 komentaras: