2011-10-22

Dvylikasienis žibintas

pagaliau papuošė ir mano namus. 
Esu didelė natūralaus apšvietimo, natūralios prieblandos (ir natūralios tamsos bei šešėlių :)) mėgėja... Ir dabar, rudenėjant, beveik nebūna vakaro, kad vienam ar kitam kampe, atokesniam nuo smalsių rankelių, neužsižiebčiau kokios žvakės, žibintėlio ar aliejinės lempelės. 
Dodekaedras (o koks žodis :)) įsitaisė koridoriuj ant batų spintelės...


Man jis dar mielas ir tuo, kad primena mokyklą, kurioj dirbau, ir apskritai - visa, kas valdorfiška :), taip pat ir artėjantį šv. Martyną, Valdorfo mokyklose ir darželiuose tradiciškai švenčiamą Žibintų vakaru.
Patingėjau fotografuot, ir savo pamokėlės, kaip tokį gražuolį pasidaryt, nesukūriau. O pati mokiausi iš šios mamytės blogo.
Darbelis nelengvas, ir negreitas, ypač - jei viską nuspręsit daryt "teisingai": lieti akvarelę, paskui tą lapą aliejuoti, ir t.t. Bet rezultatas, mano nuomone, vertas įdėto darbo.
Man sunkiausia buvo nusibraižyti taisyklingą penkiakampį, mat atsispausdinto iš interneto dydis netiko... Išbandžiau net kelis būdus, kaip tai padaryti. Uff, beveik pasidaviau, bet galų gale pavyko. Štai ir prireikė gyvenime geometrijos, bene pirmą kartą tokios GRYNOS geometrijos įgudžių :). Žodžiu, labai valdorfiškas darbelis išėjo, kai reikėjo sujungt ir protą, ir rankų darbą, ir apsišarvuot valia ir kantrybe, ir leist pasireikšt fantazijai... :) Iki šv. Martyno, lapkričio 11, tikiuosi spėt padaryt dar bent porą, kad vakare galėtume išeit pasivaikščiot su mergaitėm,  ir pasidžiaugt jaukiu žiburėlių žybsėjimu...


5 komentarai:

  1. Na kad ir kaip skaičiuočiau - man išeina daugiau nei 12 kampų... :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. :D Egle, ačiū, pasitaisiau. Nugi nusišnekėjau baisingai,iš didelio rašto išėjau iš krašto. Dar žvilgtelėjau į žodyną, o ten sako: dodekaèdras [gr. dōdeka — dvylika + hedra — pagrindas, paviršius, šonas], taisyklingas briaunainis, turintis 12 sienų (penkiakampių), 30 briaunų, 20 viršūnių, dvylikasienis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kad ir kaip jis vadintųsi, nuostabus žibintas. Grožiuosi, žaviuosi, bet net nežinau ar pradėti...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveika,
    gal galėtum man parašyti laišką (mano adresas yra bloge). Noriu parašyti tau laišką, o nerandu kaip.

    AtsakytiPanaikinti