2012-01-18

Pasiūliui

Ką gi, reikia imti ir tiesiog pradėti Naujuosius metus, kol jie dar bevitiškai nepaseno :)
Ačiū už paskatą Ginny iš small things už kassavaitinį "Pasiūliui" įrašą, kur  vis noris jungtis ir dalyvaut.  
"Įžengiu" į juos su naujom megztom kojinėm - kuklia dovanėle vienam nepaprastam žmogui. Siūlai - Plungės vilna (bata), ir dvigubas Teksrenos vilnos siūlas (spalvotas).
O ant virbalų - pirštinių poros pradžia. Neseniai paskaičiavau, kad žiemą vienu metu mano mergaičių galūnes apšiltint reikia bent šešių porų pirštinių ir šešių porų kojinių - po porą kiekvienai merginai, ir po atsarginę porą - jei sušlaptų. O sušlampa nuolat. Išeina, viso - dvylika porų, vadinas, reikia numegzti po porą pirštinių arba kojinių kas mėnesį. O dar reikia trijų šiltų kepurių, ir dar trijų - atsargai, jei pasimestų. O pasimeta nuolat. Išeina, reikalingos šešios kepurės, vadinas, kas antrą mėnesį reikia numegzti po kepurę. O jei atrodo, kad perdedu su kiekiu, tai reik turėt minty, kad visada galima rast progą ir žmogų, kad "perteklinę" porą padovanotum :)
Štai toks yra vienas iš mano šių metų pasiryžimų. Juk būtinai reikia kažką pasiryžti - vos ne kiekvienam tinklaraštyje tokių "rezoliucijų" metų padžioj užtiksi. Iš dalies dėl to taip ilgai negalėjau pradėt rašyt blogą šiemet. Nes negalėjau apsispręst, kam pasiryžtu :) Arba, jei tiksliau, apie kokius pasiryžimus verta čia pasakot :). 


Skaitinių lentynoj jau gerą mėnesį - knyga apie Findusą ir Petsoną "Kalėdų senelio staigmena". Skyrius po skyriaus Alx skaitė ją vakarais vaikams beveik visą prieškalėdinį laiką, ir truputį po Kalėdų, ir tik vakar pasiekė pabaigą. Labai gera knyga, verta atskiro plataus pakalbėjimo. Knyga, iš esmės, apie tai, kaip dažnai pamirštam, jog visada svarbiausia yra bendrystė, o ne dovanos, darymas ir jo rezultatai. Kalėdų laikotarpiu, ir visada. Rinktis bendrystę - pirmiausia. Dar vienas pasiryžimas Naujiesiems :)
Ir - dar kartą, ŠALIN PERFEKCIONIZMĄ, sulaikantį nuo naujų pradžių.
Su Naujaisiais :)


2 komentarai:

  1. Nuostabios kojinės. O raštas... Man visada čiurnos raštas asocijuojasi su apsauga. Prisimenu, močiutė bent tris dryželius apsaugai įmegzdavo. O čia... Super. Daug gražių pradžių šiais metais!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Danguole, paskaičiau, ir pamaniau, įdėsiu dar tą raščiuką - gražūs man jie, tokie baltiški, ir paprasti, ir vingrūs - lyg vienas raštas, o lyg ir du viename. Kažkas yra tuose senuose ornamentuose, tikrai - aš, kai išmezgu ant pirštinių ar riešinių žvaigždę ar kokią saulutę, atrodo, kad jos net šiltesnės pasidaro :)

    AtsakytiPanaikinti