2011-01-04

Daili kilpa megztinio sagai

- kaip išmegzti?
Pagal Barbarą Breiter,versta iš čia
Megzkite iki tos vietos, kur turi būti sagos kilpa.
Nukelkite neišmegzdamos pirmą akį nuo kairiojo virbalo ant dešiniojo.
Siūlą perkelkite į mezginio priekį, ir ten palikite. Nukelkite sekančią akį nuo kairiojo virbalo ant dešiniojo ir pertraukite ją per pirmąją nukeltąją akį. Kartokite tol, kol bus nuimtas reikalingas kilpos dydžiui akių skaičius.
Perkelkite paskutiniąją akį nuo dešiniojo virbalo atgal ant kairiojo.
Apsukite mezginį.
Siūlą perkelkite į mezginio priekį. Kilpos pradžios kamputyje užmeskite tiek akių, kiek nuėmėte, plius vieną papildomą akį.
Apsukite mezginį.
Perkelkite pirmąją kairiojo virbalo akį ant dešiniojo. Pertraukite ją per papildomai uždėtąją kilpos akį. Tuomet grąžinkite ją ant kairiojo virbalo.
Pabandžiau išsiverst, bet nelabai aišku, tiesa? :( Na, bet rezultatas, gautas tiesiog darant taip, kaip man "regis", kad reikia, mane visai tenkina - tikrai pavyko padaryt dailesnes kilputes sagoms, nei iki šiol...
O mezgu dabar štai tokį megztukėlį vienai iš mažyčių



Žinau, žinau, nevaikiškos spalvos, bet atrodo tikrai neblogai, ir siūlai labai smagūs... ir LABAI gražios sagos - mano trofėjus iš vieno sostinės skuduryno tąkart specialiai dėl jų pirkau tokį veltą suveltą vilnonį megztuką :)
Kiek perskirsčiau akis skirtingom megztuko dalim, nes pastebėjau, kad rankovės vis būna plačios, o neploniem pilvukam labai greit pritrūksta vietos... Dabar gal lėčiau išaugs.
O dar - pirmą kart kaklas bus tiesiog kvadratinis, be babytės megztiniam būdingo suapvalinimo. Ot taip va.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą