2011-12-05

Eko žibintas

Ne, čia nebus paskutinis įrašas šiemet apie žibintus :P Pagavau kablį, taip sakant :D
Mat kitą savaitę Ronjos darželyje numatoma žibintų šventė.
Oi, apie tai kas mūsų darželiuose vadinama "švente", reiktų atskirai pakalbėt...
Žodžiu, labai sureagavau į auklėtojos pasakymą, kad "trimečiui žibinto tai jau tikrai neduosiu neštis". Po galais, tai kam iš viso tada kviest trimečius į tokias "šventes"? Tai kaip per Velykas margučio negaut, ar per Kalėdas - saldainio. Paskui pasvarsčiau, kad tokie žibintai, kokius liepė turėt (chm chm...) - pirktinius (chm chm...)  geležinius su stikliniais langeliais ar padarytus iš stiklainiuko, gal ir tikrai nelabai saugūs nešiotis mažamečių būryje. Ir ne tiek dėl gaisro baimės, kiek dėl pavojaus pargriūt, sudaužyt, susižeist į stiklą...
Vis viena nesąmonė, burbėjau sau, kaip dabar čia - žibintų šventėj nepatabaluot žibinto... Žinia, jei yra klausimas, ateina ir atsakymas. Šįkart labai greitai per šį nuotaikingą puslapį.
Idėja sena... kaip tetrapakas - pasigaminti nedūžtantį, itin nedegų, nieko nekainuojantį žibintą iš tuščio pieno pakelio. Pamenu, kai pirmą kartą ją išgirdau, mokiausi kažkurioj žemesniojoj mokyklos klasėj, mes dar turėjom televizorių, per kurį ir rodė visą gamybos procesą, na, o pieno tetrapakuose mano gimtajam miestely dar nieks nebuvo matęs... Kažkokie neatmenami laikai :))
Procesas - nuotraukose (ačiū Alx), beveik neverta dar kažką ir aiškinti.






Patarčiau dažyti jau išpjausčius langelius, nes guašas ir išdžiūvęs šiek tiek tepa. Dėžutės piešinį gal net geriau uždengtų akriliniai dažai, jei tik tokių turite. Langelius raižiau pakelio viduje laikydama medinę kaladėlę kaip atramą, gal galima ką ir gudriau sugalvoti. Langelius iš vidaus užklijavus margaspalves tampomo popieriaus "užuolaidas", bus labai gražu... "Pagerinti" pakeliai - tokie, su padarytu užsukamu kakliuku. tinka dar labiau - išeina eko namelis, su kaminuku :)

2 komentarai:

  1. Pamenu tokius žibintus. Ir aš kažkada pradinėse klasėse dariau. Dar ir lesyklėles iš šitų pieno pokelių. Geras daiktas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas2013-11-12 21:56

    o kaip ta zvakute i vidu ikisti degancia?

    AtsakytiPanaikinti