2011-12-07

Pasiūliui

Na, pagaliau vėl turiu kai ką nauja parodyt iš savo mezginių ir prisijungt prie Yarn Along
Rudenį praleidau nuolat megzdama ir permegzdama tokio paties fasono kepuraites... Labai pabodo, bet rezultatai džiugina, ir mylimos galvos žiemai daugmaž apšiltintos. Štai pora jų matyti :)


Margoji kepuraitė permegzta iš spalvingo mano studentiškų metų šaliko ir buvo padovanota labai ekologiškai sąmoningos mamytės mergaitei. Beje, kaip į lietuvių kalbą išversti žodį upcycle?..


O čia - "debesuotas" megztukas Ronjai, irgi savotiškas perdirbinys iš seniai besivoliojančių siūlų ir kito nevykusio mezginio. Kažkada... šis megztinis bus baigtas, turės kapišoniuką ir bus aplikuotas arkliukais... Čia pagal užsakovės pageidavimą :)


Na, bėgu dar pusvalanduką pamegsiu. Gražios visoms dienos!

7 komentarai:

  1. Na, manyčiau, kad tas žodis yra tiesiog "permegztas" (bent jau šiuo atveju koks nors "perdirbtas" nelabai skamba). Kepurės labai gražios. Beje, o ta margoji gal iš tavo ilgos kepurės, už kurios galo taip norėdavosi patampyti? Aš jos vis dar negaliu pamiršti. Kiekvieną rudenį prisimenu. Gal šiemet nusimegsiu kažką panašaus...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne, Agne, ana margoji dar "gyva", ir, manau, Ronja dar ją smagiai panešios. Aš tai jau nebedrįstu... Senaaaaatvė :D Beje, ji fabrikinė, tai ir išardyt neišeitų, nebent į kokias pirštines persiūt :)
    Mezginius tai permezgam, o jei popierių kam iš naujo panaudoji - kartoną ten visokį, kaži, kaip tada? Reik eit kokiam gryne paskaityt.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gal tiesiog "perdirbimas" tuomet?

    O dėl kepurės: aš jau pakankamai "pasenau", tai tokios kepurės užsimaniau. Prieš kelerius metus kaziuky mačiau vieną latvį su ilga ilga kepure, kuri prasidėjo kaip marga kepurė, apsivyniojo aapie kaklą kaip šalikas, o baigėsi kaip kojinė. Jam žmona tokią numezgė, visą išmargintą latviškais raštais.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas2011-12-07 15:33

    I ♥♥♥♥ those little hats!!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. I like their hats. Where did you get the pattern?

    AtsakytiPanaikinti
  6. how completely adorable. love the hats.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Charis, bought the pattern here http://www.ravelry.com/patterns/library/lyalya-hoodie . Thank you, Steph, thanks, Lori ann :)

    AtsakytiPanaikinti