2011-08-09

Kaip sunaikinti slyvas?


Greitai ir maloniai?

Visų namų šeimininkių draugas google šiandien man padėjo rasti štai tokį atsakymą.

Tikrai labai vykęs ir greitas slyvų pyragas. Kol rašau, orkaitėj kepa jau antras, nes netikėtai sužinojom, kad į svečius užsuks senelis (Alx tėtis), o pirmą, iškeptą ryte, jau suvalgėm. Hm hm, na gerai. Suvalgiau :)

Taigi.

85 g minkšto sviesto, 140 g cukraus, kiaušinį ir stiklinę pieno sumaišiau į vientisą masę, subėriau 225g miltų, sumaišytų su dviem kupinais šaukšteliais kepimo miltelių. Kepimo formą ištepiau sviestu, pabarsčiau manais (džiūvėsėliai kaip tyčia pasibaigę), tešlą išlyginau. Tada vieną prie kitos, lygiom eilutėm, minkštimu į viršų, dėjau ant viršaus slyvų puseles (turiu pilną kiaurasamtį didelių, raudonų, vengriškų slyvaičių, kurių nuo praėjusio penktadienio neprisiruošiau paverst slyvų džemu, užtat dabar jau "dega" sunaudot), viską gan gausiai apibėriau cinamono - cukraus mišiniu, ir pašoviau į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Rytą pyragas iškepė per maždaug keturiasdešimt minučių. Minkštutėlis, kvaputėlis, ir labai labai dailus. Taip ir prisimena mamos mėgiamas posakis, kad genialumas - paprastume :)

6 komentarai:

  1. Persiprašau, ten ta anonimiška šypsenėlė mano...

    Turiu pastebėti, kad labai viliojantis naikinimo būdas - trūksta tik slyvų :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. O, valio valio, Tau jau "leidžia" komentuot - ir anonimiškai, ir asmeniškai :)
    O slyvos dabar pigios. Ir persikai, ir nektarinai ten visokie. Tad prašom susigundyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už receptą! Būtinai reikia išbandyti;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skaniai skamba, reikės pabandyti. Aš kepu panašų pyragą iš paprastos (gerai jau, pagerintos, ne pačios paprasčiausios) mielinės tešlos. Ant viršaus sudedu slyvų ketvirčius, o kai iškepa, gausiai (labai labai gausiai) užbarstau cukraus ir smulkintų migdolų (bet ne tų, kuriuos parduoda parduotuvėse susmulkintus, o pati, kol pyragas kepa, sėdžiu ir žaidžiu su peiliu).

    AtsakytiPanaikinti
  5. "Lysvų" (taip sako mano mažius) nusipirkome, bet kol kas su naikinimu problemų nekyla anei jokių ir be pyrago :) Apskritai keista ši vasara - braškių sezoną beveik visai pražiopsojome, kad slyvoms jau pats pats metas, štai irgi tik iš interneto žmogus sužinai...

    AtsakytiPanaikinti