2011-08-04

Mes namie!

Juokis, širdie! :D
Regis, taip vaikystėj dainuojant girdėjau vieną tuometinės estrados daininką?
Na, pagaliau tai tiesa - po kelionės į Rusiją ir atgal, krikštynų, savaitės stovykloj, mes pagaliau namie.
Sergam. Visos. Smarkiai. Pūtuojam visos, kostim, šnypščiam ir ašarojam... Esam vienos - tėtis savaitę darbuos (gal ir į gera tai), mūsų nuostabioji auklė slaugo savo mamytę... Bet namuose ir sienos padeda, tad, tikiuos, greit atsigausim.
Vakariniams pasivaikščiojimams ir smėlio dėžei jėgų dar nepakanka, bet rytais būtinai paliekam irštvą ir išeinam į Šiaulius.
(Regis, mane ištiko lengvas grafomanijos priepuolis, o gal tai jau keturias dienas trunkančios vienatvės (be Alx) rezultatas, nes esu kupina noro rašyti rašyti rašyti :D )
Užvakar, pavyzdžiui, buvom turguj. Sveikas, rudenėli. Pirmieji astrai žydi. O rytai jau su tokiu... pirmų krintančių lapų ir tirštos miglos kvapu. Kiti ženklai - grybai grybukai grybaičiai... :) Jų ir prisipirkom. Pirmiausia voveraičių, jau ankstesniais metais išbandytai dieviškai voveraičių sriubai virti. Mmm... Tada cukinijų, petražolių, krapų, svogūnų laiškų, rūgštynių, morkų, agurkų, pomidorų, ridikėlių, medaus... Visą maišą vietinių laukų ir sodų gėrybių! Ne veltui mano vilniečiai uošviai, važiuodami pro Šiaulius, kartais net pirmiau nei į mūsų namus, suka  į čionykštį turgų. Šiaulių turgus - daiktas geras. :)
Perkam, perkam perkam. Nes šaldytuvas po visų klajonių tuštutėlis. O gal ir tam, kad savotiškai "įsižemintume"? Vakar užsukom į kastrečiadieninį kaštonų alėjos blusų turgelį, ir štai paskutinė mūsų balasto dozė:

Fotoaparatas. Ronjai. Atskira istorija.
Mašinytė - trapas. Ronjai į kolekciją. Iš tiesų ieškojau mašinos - tralo (lyg ir taip vadinas tas vilkikas, kur ant "lentynėlių" perveža daug lengvųjų automobilių?), nes kelionėse matėm jų daugybę, ir kaskart Ronja būdavo pasiryžus nusitraukt saugos diržus, kad tik galėtų kuo ilgiau pažiūrėt į tą technikos stebuklą. Bet trapas irgi tiko. Jį "pažįstam" dar iš Darbėnų knygelės. Dabar galim apžiūrėt "realiai".
"Rankdarbiai", "Valgiai" ir "Kosmosas" - viskas MANO :D Tinklui nerti (o ir į kolekciją - sena knyga, metais vyrenė už mano mamą), obuolių sūriui virti, ir... dvi tokios, po litą, kur vis nusiperku, pagalvodama apie mokytojavimą, ir "gal kada pravers" :)
Beje, radau ir birželio mėnesio "turtus" iš ten pat :) :


Visada blusturgy dairaus savo vaikytės vaikiškų knygelių su meniškom iliustracijom. Kartais parsinešu kokį laimikį... "Linksmi rūpestėliai", V., 1973 - eilės - jaukios ir paprastos - Viliaus Laužiko

Malūnėlis

Pasistatėm malūnėlį
Prie upelio vingurėlio.
Vežkite grūdelių
Iš plačių laukelių!

Suvažiavo daug kaimynų
Ir malūną išmėgino.
Išmėginę gyrė,
 Kad mes dabštūs vyrai.

Zūru, zūru, malūnėlis,
Kvepia, kvepia pyragėlis.
Auksinių kvietelių -
Kolūkio Tėviškės laukelių.



Iliustracijos - šiltos ir mielos, - Eglės Kučaitės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą