2011-08-10

Pasiūliui

- kažkaip taip lietuviškai vadintųsi kastrečiadieninė Ginny Sheller, katalikės šešių vaikų mamos iš JAV blogo rubrikėlė Yarn Along apie tai, kuo apraizgyti jos virbalai, ir kokiais puslapiais šiuo metu klaidžioja jos akys ir mintys. Visus norinčius dalintis savo rankdarbiais ir skaitiniais, Ginny kviečia palikti nuorodą į analogšką savo blogo įrašą.
Jau seniai seku tuos įrašus, bet pati iki šiol vis neprisiruošiu prisijungti, kad ir kaip mėgčiau panašų internetinį bendrav(darb)imą. O šiandien prisijungsiu :) Tik angliškai rašyt tingiu (shame on me). Ai... :) Gi yra google translate, jei ką :)
Bet prieš pasirodydama su mezginiu, noriu pasidžiaugt viena savo namų lentynėle.

Šios lauktuvės iš Rusijos pamažu "išsivaikšto" po draugų ir pažįstamų namus. Šį tą pasiliksiu sau, nes, na, gražus man tas rusų liaudies kūrybos ryškumas, ir pralinksmėja akis, užkliuvus už tokio ryškaus ir kiek egzotiško daikčiuko...
Vieną dubenėlį paverčiau "dėžute" savo "einamajam" mezginiui:


Juk gražu... Tiesiog - visapusiškai graži "dėžutė" :)


Dėžutė mezginiui man reikalinga todėl, kad būtų galima viską greit sumesti ir kilstelti aukštyn, iki kitos ramios mezgimo minutės, ant kokios nors lentynėlės, kur siūlų ir virbalų nepasieks kibūs maži piršteliai.
Prieš savaitę, vėjui dvelktelėjus rudeniu, apmečiau pirmąsias šį sezoną kojines. Šiandien jos atrodo taip:


O kiek dar tų kojinių sąrašėly... Ir pirštinaičių. Dar - kepurėlių. Savom ir mažiau artimom ausim paslėpt nuo vėjo. Jei labai suims nuobodulys, pamėginsiu nusimegzt kokį baktusą :)
Be knygos apie Petsoną ir Grimų pasakų šiuo metu skaitinėju Jane Austine skaitmeninio pavidalo romaną "Puikybė ir prietarai" , savotiškai pratęsdama malonumą, kurį patyriau žiūrėdama šią  knygos ekranizaciją.
Na, o ką mezgat ir skaitot jūs? :)

5 komentarai:

  1. I can't understand one little thing of what you wrote but the socks look absolutely wonderful!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Thank you for your comment! The socks look great, red is a favorite colour :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi, pati pradėjau angliškai atsakinėti, perskaičiusi kitus komentarus :D
    Labai gražios kojinės. Gal jau Kalėdoms dovanas pradėjai ruošti? Jos tokios šventinės (gal čia spalva asociacijas kelia? nors man raudona visuomet patinka).
    Indai iš Rusijos nuostabūs. Tokios ryškios spalvos. Labai pagyvina aplinką, pakelia nuotaiką bei skatina paimti į rankas juose gulintį mezginį.

    AtsakytiPanaikinti
  4. geras. čia turbūt manosios gražuolės, ar ne? ... nu bet kad tu žinotum kaip aš jas myliu ir tausoju :) o jei netyčia liūdna pasidaro, tai visad traukiu jas lauk iš spintos. kaip mat visi liūdesiai dingsta :)

    AtsakytiPanaikinti